Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Relaxte eerste VEG.-event dag

Standhouders pakken uit voor VEG.

Tholen - Standhouders hebben flink uitgepakt voor VEG. Prachtige stands en de bijzondere expositieruimte, de Onderzeebootloods, maakte dat de groente- en fruithelden goed tot hun recht kwamen. Met activatie door workshops, demonstraties en live-cooking waren alle ingrediënten voor een succesvol event aanwezig. Het aantal bezoekers dat op het event afkwam viel tegen. VEG. startte na de middag. Tot een uur of vijf was het gezellig druk, daarna werd het rustig.


Lezingen en bezoekers op VEG

Veel standhouders zijn beurshallen gewend en vonden de Onderzeeboot als locatie een verademing. Stands hadden de ruimte en daglicht, wat bijdroeg aan de een relaxte sfeer. De meeste standhouders waren dan ook tevreden. Ze konden over het algemeen goede contacten leggen maar tegen de avond werd verzucht dat het te rustig werd.


Groentespecialisten Bulters uit Haarlem zijn op bezoek bij ADN

De doelgroep van VEG. was breed ingestoken. De focus lag op gespecialiseerde kanalen: de groentenspecialist, lokale retailer, foodservice, zorg&welzijn professionals en influencers. Dat was niet voor iedere standhouder even interessant, sommigen hadden heimwee naar de AGF Detailbeurs waar een meer specifiek publiek op af kwam. Ook werd opgemerkt dat er veel handelaren rondliepen, goed om de contacten aan te halen maar liever waren standhouders met (potentiële) klanten in contact gekomen.


Product centraal op VEG.: horeca AGF-groothandel Rungis had dieppaarse, sappige en grote kersen meegenomen

De mening van bezoekers op de eerste VEG. dag wisselde. Er werd lovend gesproken over de locatie en er was waardering voor alles wat er te zien en doen was. Toch maakten met name de groentenspecialisten de vergelijking met AGF Detail, de beurs die speciaal op hen was toegesneden, ook qua datum. In juni is het voor veel ondernemers erg druk in de winkel.


Brood en spelen kookt live op de stand van Willem Dijk

VEG. is anders en wil met name de producten een podium geven. Het verhaal vertellen en beleving bieden. Dat kwam tot uiting in diverse workshops en lezingen, gesponsord door founding partners en standhouders van VEG.. Er was een lezing over Aardbeien...The next generation van Beekers Berries, en een duurzaam kijkje achter de schermen van de aardappelen van Peka Kroef. Andere founding partners zorgden voor verdieping op het thema handel. Martijn Kesteloo van Cooperatie DOOR vertelde over gedrag en keuzes van Millennials en hoe je daar met groenten en fruit op  kunt inspelen. Looye Kwekers zorgde voor smaak, groentensommelier Guus Verdenburg nam bezoekers mee in de wereld van verbluffende smaakcombinaties. Natures Pride zorgde voor een workshop over Social Media met tips en tricks over het effectief inzetten van de socials. Giel Hermans van Hermans Suikermais nam toehoorders mee in de internationale wereld van AGF inkopen.


Team van Groente en Fruit specialist Gijs van de Hoef uit Veendaal luistert naar een van de mini-seminars

Daarnaast waren er diverse lezingen over voeding en gezondheid en initiatieven om consumenten dichter te betrekken bij het verbouwen van voedsel, zoals het verhaal achter Mijn Keukentuintje en dat van BZV-boer Willem die uitgenodigd was om het VEG.-event te openen. Willem had de ware liefde niet gevonden met hulp van Yvonne Jaspers, zijn liefde voor groenten is wel flink aangewakkerd. Hij zei de koeien vaarwel en zette initiatief Lief Lekkerland op, een groententuin waarbij aangesloten leden wekelijks de oogst uit de tuin delen.


Meerwaarde creëren met recepten voor de groentespecialisten, Christ Manders kookt live op de stand van ADN

Voor de opening was ook David van Bodegom uitgenodigd, arts, wetenschappelijk onderzoeker en schrijver van het boek Ontpillen dat deze maand uitkwam. Zelf zag hij veel overeenkomsten tussen een groentenspecialist en arts. "Laat je producten niet in de toonbank liggen maar ga naar de bedrijven toe", gaf hij heel ondernemend als advies mee. Presentatrice Margreet Rijntjes introduceerde vervolgens Rob Baan als 'groentenofficier in de orde van Oranje Nassau', die een hartstochtelijk pleidooi voor het inrichten van een Ministerie van Voeding hield.


Rob Baan wil geen belasting betalen voor de gratis gezonde lunches voor zijn medewerkers

Vandaag, donderdag 21 juni gaat de tweede VEG.-dag van start. Van 11.00 uur tot 18.00 kunnen bezoekers terecht. Ze zijn ook van harte welkom op de stand van AGF en Primeur, nummer 147.

Morgen volgt op AGF de fotoreportage van VEG.


Publicatiedatum: 21-6-2018
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 Interpom Primeurs 2018 uitverkocht
20-7-2018 Netwerkborrel Comité Importeurs en Exporteurs Derde Landen
19-7-2018 Programma open dagen Proeftuin Randwijk
19-7-2018 Vraag naar Europese biologische producten in de lift in Midden-Oosten
19-7-2018 Poolse AGF-beurs Fresh Market 2018 groeit dit jaar
18-7-2018 In Berlijn zonder stand: trend of incident?
17-7-2018 Fotoverslag van Amerikaanse biobeurs Organic Produce Summit
17-7-2018 Staay Food Group ziet af van deelname aan de Fruit Logistica 2019
17-7-2018 4th EU Fresh Info Forum
17-7-2018 Hockeyster Maartje Paumen at tijdens topsportcarrière dagelijks blauwe bessen
17-7-2018 Internationale journalisten op excursie van ‘Field to Fork’ in Westland
17-7-2018 Verduurzaming voedselproductie centraal in Holland Paviljoen Grüne Woche
17-7-2018 Vierdaagsewandelaars halen bijna de groente- en fruitnorm
13-7-2018 Open dag blauwebessentelers op 14 juli
11-7-2018 Frankrijk: Vijf tomaten innovaties om in de gaten te houden
9-7-2018 Tweedaagse trip Agri Ladies naar Dublin
9-7-2018 Webinar huisvesting arbeidsmigranten
6-7-2018 Kas op kinderdagverblijf valt in de prijzen tijdens HortiHeroes
6-7-2018 "Kolen, een teelt met toekomst"
4-7-2018 Tweede editie van Interpoma China