Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bas Melissant, MEN's farming:

Amerikaanse sjalottenmarkt overspoeld

De Noord-Amerikaanse markt voor sjalotten wordt momenteel omschreven als 'overspoeld'.

"Er is meer dan genoeg aanbod," vertelt Bas Melissant van MEN's Farming in Norwich, Ontario. MEN's teelt op grote schaal voor de VS en voorziet ook de markt in Ontario van sjalotten. Naast het aanbod uit Ontario is er een overvloedig aanbod van Europese telers.

"Frankrijk had een enorme oogst en vanuit Europa wordt het overschot naar de Amerikaanse markt geëxporteerd," zegt hij. "Dat is het probleem. Ze hadden in Europa een goede oogst en de rest werd hiernaartoe gestuurd." Tegelijkertijd exporteren de telers de te grote sjalotten, Europeanen hebben liever kleinere sjalotten, ook naar Noord-Amerika. En dan is er ook het verschil in telen op basis van bepaalde contracten dat in Amerika wel gedaan wordt en in Europa niet.Prijsdaling
"Ze hebben hier hun sjalotten naartoe gestuurd in een hoeveelheid die genoeg is voor de hele winter, maar de prijzen zijn de afgelopen zes weken gedaald," zegt Melissant. Hij raamt de prijsdaling op 20%.

Ondanks dat de vraag naar sjalotten groeit, groeit die niet zo snel als telers zouden willen. Volgens Melissant worden sjalotten wel meer gebruikt in de horeca en onder thuiskoks.

Vooruitkijkend verwacht Melissant niet dat de prijs nog meer zal dalen. "De meeste consumenten hebben afspraken met telers. Niemand wil dat de prijs nog meer daalt," zegt hij. "Ik denk dat ze op deze hoogte een poosje zal blijven hangen. En ik denk dat we sjalotten van de laatste oogst tot midden augustus kunnen leveren."

Voor meer informatie:
Bas Melissant
MEN's Farming Inc.
Tel: +1 (226) 228-7173
info@mensfarming.com
www.mensfarming.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018