Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Om een tekort aan arbeidskrachten na de Brexit te voorkomen

Britse fruitsector vraagt om tijdelijke werkvergunningen

De zachtfruitsector wacht een flinke strop als de Brexit ertoe leidt dat zij geen toegang meer heeft tot de duizenden seizoenskrachten uit de EU. In het door British Summer Fruits gepubliceerde rapport The Impact of Brexit on the UK Summer Fruit Industry wordt beweerd dat er tegen 2020 meer dan 31.000 arbeiders nodig zullen zijn om de groeiende consumentenvraag naar zachtfruit bij te kunnen benen, een flinke stijging ten opzichte van de 29.000 die er in 2015 nodig waren. Het rapport vermeldt dat zo'n 95% van de seizoenskrachten in de sector uit EU-landen afkomstig is en dan met name uit Bulgarije, Roemenië en Polen.

Het roept de regering op een systeem van werkvergunningen voor seizoensarbeid te ontwikkelen waardoor fruitplukkers ook na de Brexit naar het Verenigd Koninkrijk kunnen komen om seizoenswerk te doen dat Britten zelf niet zien zitten."

Personneltoday.com schrijft dat uit een onderzoek van de Recruitment and Employment Confederation is gebleken dat twee derde van de organisaties die tijdelijke arbeidskrachten in dienst heeft, vreest voor de beschikbaarheid van kandidaten ten opzichte van 32% vorig jaar.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018