Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wegens vraag uit andere staten en vertraagde zaai

India: uienprijzen stijgen

De gemiddelde prijs van uien bereikte maandag in Lasalgaon (India) een hoogte van € 13,18 per 100 kg met een volume van bijna 1.200 ton. De uienprijzen zijn gestegen door de vraag vanuit andere staten en een vertraging in de zaai in verband met uitblijvende regen.

Vorige week vrijdag, toen er een aanvoer was die boven de 1.600 ton uitkwam, kwamen de prijzen al iets hoger uit op € 15,- per 100 kg. De prijzen zijn sindsdien blijven schommelen tussen de € 13,- en € 15,- per 100 kg.

De uienvoorraden in Rajasthan en Madhya Pradesh zijn zwaar beschadigd door een stijging van de temperatuur in mei. Om dezelfde reden is de uienteelt in Tamil Nadu afgenomen. Ten gevolge hiervan groeit de vraag naar uien uit Nashik.

Volgens hindustantimes.com renden telers na het vasten naar de markt vanwege de stijgende prijs van uien. In Maharashtra is niet genoeg regen gevallen om nieuwe uien te zaaien. Door deze factoren is de prijs gestegen. Eerder waren de groothandelsprijzen met 65% in elkaar geklapt van € 21,- per 100 kg in februari naar € 7,50 in mei.
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018