Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jonge Boeren Programma tijdens Aardappeldemodag op 22 augustus

Speciaal voor jonge boeren die rondom het traject van bedrijfsovername zitten, is er op de Aardappeldemodag op 22 augustus in Westmaas het Jonge Boeren Programma. Jonge boeren die zich aanmelden krijgen om 12.00 uur eerst een lunch aangeboden en daarna volgt een interactief programma met actuele onderwerpen waarmee zij als nieuwe boer te maken krijgen. Zo presenteert Rabobank over financiering in de akkerbouw. Hoe overtuig je de bank van je plannen? Heb je de bank nog wel nodig in de toekomst? Edwin Burgers van Boerenbusiness gaat in op de grillen van de aardappelmarkt in de afgelopen tien jaar. Wat leren we daarvan voor de toekomst? New Farming Technologies: hoe dragen die bij aan duurzame inzet van gewasbeschermingsmiddelen", is het onderwerp dat Syngenta tijdens hun presentatie aankaart. 

Om 13.00 uur vertrekt de groep voor een rondleiding buiten langs de stands van onder andere BECO op het mechanisatiepark. Hier wordt de onlangs veranderde regelgeving omtrent landbouwverkeer besproken. Van Iperen presenteert over het TT+ project waar veel jonge boeren aan meedoen. Daarna volgt een inspiratiesessie in het Holland Process Paviljoen. Tolsma Grisnich gaat in op het zelf sorteren en verpakken van aardappelen. Tenslotte presenteert Restrain over de te maken keuzes op gebied van toekomstige residuvrije bewaring. 

Na de rondgang wordt de groep ontvangen voor een biertje en een bitterbal in de stand van Grimme, nr. 142, om na te praten met collega jonge boeren.

Klik hier om aan te melden.

Voor meer informatie:
Aardappeldemodag 2018Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018