Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het is een zaak van leven of dood"

15.000 blanke Zuid-Afrikaanse telers zoeken toevlucht in Rusland

Deze week deed de Russische zender Rossiya TV verslag van de aankomst van 30 Zuid-Afrikaanse telerfamilies in de tuinbouwregio Stavropol. De telers lopen naar eigen zeggen in hun thuisland het gevaar slachtoffer te worden van gewelddadige overvallen en moordpartijen. 
 
Tot wel 15.000 Boeren, afstammelingen van de Nederlandse kolonisten in Zuid-Afrika, hebben plannen om naar Rusland te verhuizen vanwege het groeiende geweld als gevolg van het regeringsplan om hen te onteigenen, zo liet de afvaardiging weten. 
 



De nieuwe regering van Zuid-Afrika, onder leiding van president Cyril Ramaphosa, heeft beloofd het land dat blanke boeren sinds de zestiende eeuw in bezit hebben terug te geven aan de zwarte bevolking. De regering wil op deze manier de laatste sporen van de apartheid uitwissen aangezien de blanke bevolking in het land nog altijd de meeste grond bezit.

Belangenverenigingen hebben laten weten dat deze plannen aanzetten tot geweld. In de periode 2016-2017 vonden er in Zuid-Afrika 74 moorden plaats op agrarische bedrijven en 638 aanvallen die met name gericht waren tegen blanken, zo blijkt uit gegevens van AfriForum. 

Rt.com schrijft dat Rusland 43 miljoen hectare onbenutte tuinbouwgrond bezit en onlangs begonnen is met het toekennen van gratis land aan haar inwoners om de tuinbouw te bevorderen. De uitgifte van gratis kavels, waarmee in 2014 werd gestart, is tot nu toe een groot succes gebleken.
Publicatiedatum: