Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag in Amerika naar rode uien

Amerikaanse uientelers zien een forse toename in vraag naar rode uien. Binnen de markt maken rode uien dan ook een duidelijke opmars. De afzet en prijzen van andere uiensoorten blijven stabiel, waarbij gele uien na een periode met trage omzet nu herstel laten zien. Het grootste deel van het uienaanbod komt op dit moment uit New Mexico en Californië. 

"Rode uien zijn de laatste tijd een topproduct," zegt Falon Rufty van Onions 52. "Er is over het algemeen een stabiele vraag, maar de meeste omzet is te zien bij rode uien. Door het krappe aanbod aan rode uien zijn de prijzen toe gaan nemen. Witte uien hebben een consistente prijs en gele uien zijn in consumentenverpakkingen redelijk actief. De prijzen zullen waarschijnlijk afvlakken als de oogst in de noordwest-regio begint. Met Onions 52 telen en exporteren wij 52 weken per jaar uien van hoge kwaliteit. We hebben op dit moment een aanbod van gele, rode en witte uien uit zowel New Mexico als Californië. Ook telen we biologische uien in Californië en gecertificeerde zoete uien in New Mexico."


Falon Rufty met een verpakte ui op United Fresh in Chicago, vorige maand

Washington begint binnen enkele weken
Het uienseizoen van Washington gaat op 1 augustus van start. Vanuit die regio zullen dan uien van alle soorten en maten op de markt verschijnen. De teeltomstandigheden zijn gunstig geweest, met in alle regio's ideale weersomstandigheden. 

"We verwachten aan het eind van deze maand alle uiensoorten te oogsten," zeg Rufty. "We zijn ook bezig geweest om ons areaal in Utah voor het volgende seizoen aan te planten. De teeltomstandigheden zijn uitstekend. Het droge en zonnige weer heeft voor een ideale start aan het begin van het seizoen gezorgd. Onze telers in Washington staan erom bekend dat ze uien van topkwaliteit oogsten, dus we wachten met spanning af tot we deze binnenkort kunnen verpakken en exporteren."


Los verpakte uien

Nieuwe verpakking voor biologische uien
Onions 52 introduceert dit seizoen afzonderlijk verpakte uien in netten. De voornaamste reden voor deze nieuwe verpakking is om hiermee bij retailers biologische uien van conventionele uien te onderscheiden. Elke afzonderlijk verpakte ui krijgt afhankelijk van het soort een label. De verpakking is recyclebaar zonder dat er onnodig gebruik wordt gemaakt van plastic.

"Dit soort verpakking is om verschillende redenen in het voordeel van zowel consumenten als retailers. De afzonderlijk verpakte ui kan makkelijker bij de kassa worden ingescand. Verder zorgt dit ervoor dat de afzet van uien door retailers beter in de gaten kan worden gehouden. Voor veel winkelmanagers was dit iets waar ze behoefte aan hadden. We zijn erg blij dat we nu deze creatieve oplossing met onze klanten kunnen delen."

Voor meer informatie:
Falon Rufty 
Director of Marketing and Business Development 
Onions 52
Tel: +1 (801) 773-0630
Publicatiedatum: