Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse waakhond neemt supers onder de loep

De Franse mededingingsautoriteit gaat onderzoek doen naar gezamenlijke inkoopprogramma's van grote supermarktketens. De waakhond wil nagaan of de supers consumenten en leveranciers benadelen met die samenwerkingsverbanden.

Het onderzoek draait om twee samenwerkingsverbanden die de betrokken ketens afgelopen voorjaar hadden gemeld. Enerzijds gaat het om een inkoopprogramma van Auchan, Casino en Schiever en anderzijds vergelijkbare afspraken tussen Système U en Carrefour. In verband met dat laatste onderzoek kijkt de marktautoriteit ook naar de banden tussen Carrefour en het Britse Tesco.

De supermarkten werken al langer samen. Volgens de autoriteiten is nieuw onderzoek nodig omdat de inkoopprogramma's een groter, internationaal bereik hebben. Daarnaast trekken supers niet alleen samen op bij de inkoop van merkproducten, maar sinds kort ook bij producten die onder hun huismerken worden verkocht.
 
Bron: ANP
Publicatiedatum: