Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schraal weer en toch valse meeldauw

Valse meeldauw is op meerdere plekken gevonden in plantuien en ook in zaaiuien. Overdag lijkt het schraal en droog weer, toch is er op dit moment het gevaar dat valse meeldauw zich kan ontwikkelen. De verschillen tussen dag- en nacht temperatuur zijn groot, dit veroorzaakt dauw. Een goed ontwikkeld gewas blijft daardoor langer bladnat. Dit is de ideale voedingsbodem voor valse meeldauw.



Dus bij een dicht gewas en dauw nachten met een relatieve luchtvochtigheid van boven de 95% kunnen de schimmelsporen gaan kiemen. Hiervoor moet de temperatuur gemiddeld niet boven de 23°C komen. Als de luchtvochtigheid dan in de ochtend daalt, verspreiden de sporen zich en kunnen ze in 4-6 uur ander loof infecteren.

De incubatie tijd van valse meeldauw is 10 tot 16 dagen dus voordat u de symptomen waarneemt is de infectie al lang geweest. Om valse meeldauw goed te bestrijden is een preventieve aanpak zeer belangrijk. Een sterk systemisch middel zoals Fubol Gold pakt de valse meeldauw op- en in het blad aan. Wat is dan het beste moment van toepassen? Door Fubol Gold 2-3 keer achter elkaar in te zetten is duurwerking het sterkst.

Wacht dus niet tot u het ziet maar houd het weer in de gaten en zet Fubol Gold preventief in.

Bron: Syngenta
Publicatiedatum: