Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investeringsplannen in tractoren op hoogste punt sinds 2012

Ruim 13 procent van de Nederlandse akkerbouwers wil investeren in een nieuwe of tweedehands tractor. Dit is het hoogste percentage gemeten sinds zeven jaar.

Dit blijkt uit de AkkerbouwScanner 2018, de jaarlijkse telefonische inventarisatie van AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven. Tijdens deze scanner werden ca. 7.500 agrariƫrs met minstens 10 ha akkerbouwgrond en/of 2 ha vollegrondsgroententeelt benaderd met vragen over hun investerings- en toekomstplannen.

 
Hoogste percentage sinds 2012
In 2018 is 13,2% van de akkerbouwers bereid om te investeren in een nieuwe of tweedehands tractor. Dit is een stijging van 3,4% ten opzichte van 2017. 7,5% van de ondervraagden wil in een nieuwe tractor investeren en 5,7% in een tweedehands.
Gedurende de laatste jaren zien we wisselende percentages wat betreft investeringsplannen in tractoren met het laagste percentage in 2015 (8,2%). In 2018 is het hoogste percentage gemeten sinds 2012.

Een logisch resultaat is dat grote bedrijven met 100 hectare grond of meer het meest bereid zijn om te investeren in tractoren (16,4% nieuw, 5,2% tweedehands) en de bedrijven met 10 tot 20 hectare grond het minst (4,2% nieuw, 5,8% tweedehands).


Investeringsplannen spuitmachines en bewaarplaatsen
Naast de investering in tractoren wil 9,5% van de akkerbouwers investeren in spuitmachines.
Ook wil men investeren in ventilatietechniek en mechanische koelingen voor bewaarplaatsen (respectievelijk 11,9% en 7,5%).



Publicatiedatum: