Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EC wil handelsovereenkomst met Mexico voor het einde van het jaar afronden

De Europese Commissie wil voor het einde van dit jaar de juridische tekst afronden voor de handelsovereenkomst tussen de EU en Mexico, die werd bereikt op 21 april. De Commissie zal vervolgens overgaan tot de juridische verificatie en vertaling van de overeenkomst in alle officiële talen van de EU en deze vervolgens ter goedkeuring voorleggen aan het Europees Parlement en de Raad van de EU.

Met de in april bereikte overeenstemming meldde de Commissie dat alle handel tussen de EU en Mexico, inclusief die van landbouwproducten, vrijgesteld zal zijn van douanerechten. Volgens de Commissie zal de EU-landbouwexport zoals pluimveevlees, kaas, chocolade, voedingspasta en varkensvlees "waarschijnlijk het meest profiteren".

Wat de sector groenten en fruit betreft, was de Spaanse export tot mei 2018 minimaal, met slechts 10 ton ter waarde van 74.478 euro. In dezelfde periode van 2017 bereikte de export 11 ton ter waarde van 72.937 euro, volgens gegevens van het Departement van Douane en Speciale Belastingen. Ondertussen groeide de import in dezelfde periode met 28%, goed voor een totaal van 16.132 ton met een waarde van 27,1 miljoen euro (+ 48%).

De onderhandelingen voor handel tussen de Europese Commissie en niet-EU-landen zouden een gelegenheid kunnen zijn om de export van verse groenten en fruit te diversifiëren, wat een van de sectordoelstellingen is, volgens FEPEX.

Bron: fepex.es

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018