Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvang eerste proefrooiingen van de uienrassen

e accountmanagers van De Groot en Slot zijn inmiddels gestart met het rooien van de eerste proeven. De komende weken worden door het hele land zo'n honderd proeven gerooid. Hiermee wordt duidelijk in beeld gebracht wat de opbrengsten zijn van de uienrassen van De Groot en Slot.



Bij de eerste proefrooiingen waren al duidelijke verschillen tussen de rassen waar te nemen. Daarbij wordt ook zichtbaar dat de opbrengstverschillen in het land enorm uiteenlopen. Op plaatsen waar niet beregend kan worden zijn de opbrengsten over het algemeen laag te noemen. Een proefrooiing geeft de deelnemende uientelers een indicatie van de te verwachte oogst- en opbrengstverschillen tussen de rassen.

In het voorjaar van 2019 zullen, na verwerking van de proeven, ook de nettoverschillen teruggekoppeld worden aan de telers en krijgen wij ook een goed beeld van onze (nieuwe) genetica.

Mocht u ook graag samen met een accountmanager van De Groot en Slot een proefrooiing willen doen, dan kunt u contact opnemen met ons verkoopteam:

Wendy Hilhorst - 06 11 087 176
Tom Langenberg - 06 46 258 634
Rinus Struik - 06 53 264 313
Bart Schriever - 06 25 640 315
Peter Vroegindeweij - 06 21 819 337

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: