Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wim Waterman: "Goede ervaringen met enigzins groen rooien"

Zaaiuienoogst staat weer voor de deur

De eerste percelen zaaiuien zijn inmiddels geoogst en de verwachting is dat de komende weken de meeste zaaiuien geoogst gaan worden. Jaarlijks ontvangt u van ons een uitgebreide mailing per post met daarin tips en adviezen omtrent het oogsten, drogen en bewaren van uw uien. Gezien de huidige situatie in het land waarbij droogte, hitte en trips een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling en groei van de uien, is het niet mogelijk hier een (landelijk) passend rooiadvies te geven.



Waar wij u wel op willen wijzen, is het volgende: mocht u de mogelijkheid hebben om de uien nog groenig te kunnen rooien, doe dit dan als het loof voor ongeveer 60% afgestorven is. Dit bevordert de bewaarkwaliteit van uw uien.

Wij vroegen Wim Waterman van Waterman Onions naar zijn ervaring met groenig rooien. "Wij hebben zeer goede ervaringen met enigszins groen rooien. De (huid)kwaliteit is aanzienlijk beter, de ui is beter bewaarbaar en beter bestand tegen sorteren, verpakken en verzenden. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het product goed op de eindbestemming aankomt", aldus Wim Waterman. Wel voegt hij er nog aan toe dat door het vroeg afsterven van het loof, het dit jaar in veel gevallen niet (meer) mogelijk is om groenig te rooien.

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: