Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: Stabiele uienmarkt, wortelmarkt in evenwicht

De Oostenrijkse uienmarkt wordt steeds meer beïnvloed door de huidige hitteperiode, meldt Landwirtschaftskammer Österreich. Het aanbod aan zomeruien neemt slechts langzaam toe. Ondanks irrigatie is de groei zeer beperkt. Bovendien vallen de uien vaak klein uit. De oogst wordt door de hoge temperaturen bemoeilijkt. De binnenlandse vraag is weliswaar rustig wegens de vakantieperiode, maar de export verloopt vlot. Wat betreft de telersprijzen zijn er geen veranderingen vergeleken bij voorgaande week. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, wordt afhankelijk van kwaliteit en grootte meestal tussen de 28 en 32 euro per 100 kg betaald.

 
Wortelmarkt in evenwicht
De ongebruikelijk lange hitteperiode beperkt de groei van de wortelen. Het aanbod is dan ook te overzien en wordt in z'n geheel op de binnenlandse markt afgezet. De markt is momenteel goed in evenwicht aangezien ook de vraag vanwege de vakantieperiode zeer beperkt is. Wat betreft de telersprijzen zijn er geen veranderingen.
 
 
Publicatiedatum: