Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Guatemala doet goede zaken met uienexport

Guatemalaanse uientelers exporteren ter waarde van ongeveer 4,9 miljoen dollar. Volgens gegevens over buitenlandse handels van de Bank of Guatemala zal deze trend zich dit jaar voortzetten.

 

Tussen januari en mei 2018 exporteerde het land voor 1,22 miljoen dollar. De belangrijkste bestemming is tot nu toe El Salvador geweest, dat 94% van de uien heeft gekocht die dit jaar zijn geëxporteerd. De resterende 6% is geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Nicaragua, Nederland en Panama.

Maart was de beste maand voor uienexporteurs, wanneer de export 321.949 dollar bedroeg. De slechtste maand tot nu toe was april met slechts 203.755 dollar.

Volgens informatie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Voeding (MAGA), wordt dit product geteeld in 12 departementen van het land. In 2016 bedroeg de totale teelt 30.299,80 ton, waarvan 33% werd geteeld in Quiche.

In Jutiapa, Huehuetenango en Quetzaltenango werd respectievelijk 18%, 14% en 13% van het totaal geteeld, terwijl Santa Rosa en Sololá 5% van de teelt voor hun rekening namen. Volgens het Central American Tariff System (SAC) heeft uienimport een tarief van 15%.

Bron: soy502.com
Publicatiedatum: