Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische sector groeit met 4,6% in eerste helft van 2018

Medio 2018 waren er bij toezichthouder Skal Biocontrole 4.693 biologische bedrijven in Nederland gecertificeerd, waarvan 1820 landbouwbedrijven. Hiermee is de sector 4,6% gegroeid in de eerste helft van 2018. Eind 2017 waren er in totaal 4.486 bedrijven gecertificeerd, waarvan 1750 landbouwbedrijven.
 
De provincie Zuid Holland droeg het sterkst bij aan de groei, gevolgd door Noord-Brabant. Gelderland is de provincie met de meeste biologische bedrijven: 804. Zuid-Holland volgt met 667 en Noord-Holland met 622. In Gelderland zijn ook de meeste biologische landbouwbedrijven te vinden: 389. Flevoland volgt met 215 bedrijven. In Zuid-Holland vinden we de meeste biologische niet-landbouw bedrijven (563).
 
Inspecties
Skal heeft in het eerste half jaar 2729 inspecties en monsternames uitgevoerd, waarvan 381 toelatingsonderzoeken. Er zijn 334 'gerichte inspecties' uitgevoerd. Gerichte inspecties vallen onder het thematisch toezicht van Skal, ze zijn vaak onaangekondigd en gebaseerd op actuele situaties of meldingen van derden.
 
Certificeringsplicht
Elk Nederlands bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor door Skal gecertificeerd zijn. Alle bedrijven in de keten dus, behalve horecabedrijven en winkels die verpakte producten rechtstreeks aan de consument verkopen.
 
Bron: Skal
 
 
Publicatiedatum: