Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: digitale hardheidsmeter voor uien

Tijdens de Uiendag 2018 in Colijnsplaat wordt de nieuwste digitale hardheidsmeter gedemonstreerd. Deze heeft De Groot en Slot i.s.m. Machinefabriek Jan van de Velde uit Hulst ontwikkeld.
 


Ontwikkeling
De Groot en Slot heeft screeningsvelden over de hele wereld liggen. Van deze proeven worden hardheidsbepalingen gedaan. Daarnaast worden jaarlijks meer dan 400 commerciƫle uienproeven van percelen in de Benelux genomen. Om alle bepalingen op een efficiƫnte en eenduidige wijze te doen, heeft De Groot en Slot samen met Machinefabriek Jan van de Velde de nieuwe hardheidsmeter ontwikkeld. Dit is de eerste digitale hardheidsmeter voor uien. Een hardheidsmeter ontwikkelen kost tijd. Veel verschillende inzichten zijn nodig om tot een goed product en protocol te komen. Tijdens de ontwikkeling is daarom ook UIKC betrokken geraakt bij het proces. In onderling overleg is een goed protocol ontwikkeld voor het gebruik van de hardheidsmeter.

Verkoop
Machinefabriek Jan van de Velde is klaar om de markt op te gaan met deze prachtige innovatie. Met de digitale hardheidsmeter kan de gehele keten nu op dezelfde manier de hardheid van uien bepalen.

Wil je de digitale hardheidsmeter ook zien? Kom dan naar de stand van De Groot en Slot tijdens de Uiendag 2018 in Colijnsplaat. Daar krijg je een uitgebreide uitleg en demonstratie.
 
Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: