Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
A.P. Moller-Maersk

Braziliaanse exporteurs vinden geen vrachtruimte

Braziliaanse exporteurs kampen met vertragingen bij het containertransport van hun producten als gevolg van overboeking. Dit heeft A.P. Moller-Maersk deze week laten weten.

 
In een rapport over haar activiteiten in BraziliĆ« schrijft Maersk dat de export al voor het tweede kwartaal op rij is gedaald en refereert hierbij aan de gewoonte van sommige exporteurs om meer vrachtruimte dan noodzakelijk te reserveren met als gevolg dat andere exportbedrijven geen ruimte voor hun producten meer kunnen vinden. 
 
"Exporteurs schaden elkaar wanneer zij ruimte boeken die ze uiteindelijk niet gebruiken omdat dit de kosten opdrijft en het voor andere exporteurs onmogelijk maakt vrachtruimte te vinden," legt Antonio Dominguez uit, Maersk-directeur voor de Zuid-Amerikaanse oostkust.
 
Reuters berichtte vorige week dat Braziliaanse koffie-exporteurs die naar Europa en de Verenigde Staten exporteren moeite hebben om vrachtruimte aan boord van de containerschepen te vinden. Het feit dat Braziliƫ dit jaar de grootste koffieoogst ooit heeft, zal de situatie naar verwachting nog verergeren.
 
Volgens reuters.com daalde de totale Braziliaanse containerexport dit kwartaal met 6%.
 
Het bedrijf stelt dat het in rekening brengen van de vrachtruimte bij reservering, zoals bij luchtvaartmaatschappijen gebruikelijk is, mogelijk een oplossing kan zijn voor het probleem maar voegt er aan toe dat hier nog geen besluit over genomen is. 
Publicatiedatum: