Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

North Sea Port belangrijke schakel voor nieuwe route tussen Scandinavië en Middellandse Zee

DFDS zet in op een nieuwe intermodale route tussen Zweden en Turkije. Goed nieuws voor North Sea Port. De haven speelt immers een cruciale rol tussen het noorden en het zuiden van Europa met de roroschepen tussen Gent en Göteborg.
 
 
Met de recente overname van het Turkse UN Ro-Ro biedt DFDS een snelle intermodale verbinding aan van het Zweedse Göteborg naar het Italiaanse Triëst, het Griekse Patras en het Turkse Pendik, Ambarli en Mersin. Zo wordt het DFDS-netwerk in Noord-Europa verbonden met nieuwe routes in Zuid-Europa en de Middellandse Zee.
 
De nieuwe intermodale verbinding biedt zeetransport aan op de bestaande route tussen Göteborg en Gent. Tussen de multimodale terminal van DFDS in Gent en Göteborg - als grootste haven van Scandinavië - zijn er maar liefst acht vaarten per week. North Sea Port kijkt al uit naar een grotere goederenoverslag op deze nieuwe route.
 
Bron: North Sea Port
Publicatiedatum: