Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zorgeloos genieten, maar wel - CO2 neutraal natuurlijk!

Met ruim vierduizend vierkante meter aan stands, meer dan 500 hotelovernachtingen, 124 vliegtickets en 100 medewerkers betrokken bij Nederlandse Paviljoen op Fruit Logistica 2012 wordt, ondanks alle inspanningen van alle betrokkenen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, toch weer zo’n 400 ton CO2 uitgestoten. Ook tijdens deze editie van dit geslaagde HBAG initiatief wordt de uitstoot weer bepaald en gecompenseerd door Soil & More. Voor de derde keer op rij berekenen zij de Carbon Footprint van het Nederlands paviljoen op de Fruit Logistica in Berlijn en neutraliseren zij de gerealiseerde uitstoot met carbon credits uit haar compostprojecten.

Soil & More heeft veel ervaring met evenementen. Voorbeelden zijn Fruit Logistica, het Springtij festival, BioVak en diverse muziekevenementen. Voor bedrijven als Unilever, Dole, en Marks & Spencer brengt Soil & More ook de CO2 voetafdruk in kaart van producten en diensten. Met de Fairtrade Labelling Organisation en Rainforest Alliance zijn strategische allianties gesloten om ketens te helpen verduurzamen.

Door de inspanningen van Soil & More mag het Nederlandse Paviljoen zich ook dit jaar weer klimaatneutraal noemen. De niet te reduceren CO2 uitstoot wordt door Soil & More gecompenseerd via carbon credits afkomstig van één van haar CO2 reductie projecten. Soil & More heeft emissiereductie projecten opgezet binnen de biologische agrarische sector in onder andere Egypte, Zuid-Afrika en India. Door middel van composteren van organisch afval wordt methaan uitstoot vermeden en hoogwaardige compost geproduceerd. Met de compensatie van het paviljoen worden projecten gesteund in de agrarische sector in ontwikkelingslanden.

"We lossen twee grote problemen op: dat van het organisch afval en dat van de vruchtbaarheid van de bodem", zegt Van den Bos, mede oprichter van Soil & More. "Bovendien pakken we de CO2-uitstoot aan, want kunstmest stoot kooldioxide uit, zowel bij de productie als bij de toepassing. Wij zijn erg blij met de samenwerking met partijen als HBAG, want ze helpen ons om deze projecten te promoten en te realiseren."

Publicatiedatum: