Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fruitproductie stijgt in 's werelds 2e producent: India

In India is er sprake van een significante toename in de productie van tuinbouwgewassen in de afgelopen jaren. Gewassen, zoals fruit, groenten en kruiden beslaan een gebied van 17,7 miljoen hectare, die 218,7 miljoen ton tuinbouwproducten produceren.

Groenten en fruit zijn verantwoordelijk voor 92,3 procent van de totale tuinbouwproductie. Het fruitteeltgebied omvat 6,6 miljoen hectare met een totale productie van 75,8 miljoen ton.

India is de op een na grootste fruitproducent ter wereld, na China. Het is echter de grootste producent van mango's, bananen, papaja's, sapota's, granaatappelen en Aonla. Ongeveer 40 procent van de mango's in de wereld en 30 procent van de bananen en papaja's worden geproduceerd in India. Wat betreft de productiviteit van druiven, staat India op 's werelds eerste plaats.

Het is ook de grootste producent van erwten en okra en valt onder de leidende producenten van kool, bloemkool, ui en tomaat. Groenten zijn een belangrijk onderdeel van de tuinbouwindustrie in India en bezetten een gebied van 8,2 miljoen hectare, met een totale productie van 137,7 miljoen ton.
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018