Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Blind en verlamde vrouw kan alleen nog groente eten

Bunmi Sobowale, die verlamd en blind werd dankzij zware voedselallergie, kan nu alleen nog groente eten. De dertigjarige vrouw uit Sheffield lag vier maanden lang in het ziekenhuis, omdat ze leed aan blackouts, haarverlies, spraakproblemen en pijnscheuten. Artsen probeerden talloze behandelingen, maar het enige dat werkte was een nieuw dieet. Vlees en vis maken Bunmi Sobowale ziek, terwijl alcohol, brood, pasta, taart en koekjes haar keel laten opzwellen. Melk, kaas en chocolade maken haar misselijk en alles wat suiker bevat doet haar in slaap vallen. Dokters constateerden uiteindelijk een intolerantie voor elke soort voedsel, behalve voor groente.

Bunmi lijdt nu aan neuromyelitis, een zeldzame aandoening die de oogzenuwen en het ruggenmerg aantast. Deskundigen staan echter nog steeds versteld van het verband tussen haar zenuwstelsel en voedselintolerantie. Allergische reacties ontstaan door een overreactie van het immuunsysteem van het lichaam op normaal gesproken onschadelijke substanties. Eén op de drie Britten krijgen hier in hun leven mee te maken. Het aantal allergische mensen stijgt momenteel met 5% per jaar, wat sommige deskundigen wijten aan de toename van vervuiling en aan het feit dat mensen leven in een schonere, bacterievrije omgeving. 

Bunmi, bij wie in 2006 uiteindelijk een heel aantal voedselallergieën werd vastgesteld, nam ontslag bij de supermarkt waar ze werkte en heeft een website opgezet over voedselallergie. "Dokters zijn nooit in staat geweest om uit te vinden waarom mijn lichaam niet goed functioneert. Alleen het wijzigen van mijn eetpatroon werkte. Voedsel is een probleem geweest in mijn leven, maar is uiteindelijk ook het medicijn."


Publicatiedatum: 30-1-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 31 dagen groentechallenge
25-4-2018 Kroten groente van het jaar 2018
25-4-2018 Deense consumenten brengen voedselverspilling met 14.000 ton terug
24-4-2018 4.500 gezinnen wagen zich aan Seizoensgroenten-Challenge
20-4-2018 In België meer fruit maar minder groenten geconsumeerd
18-4-2018 Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
17-4-2018 Depressief? Het zou weleens aan je voeding kunnen liggen
17-4-2018 Granaatappel werkt ontstekingsremmend
13-4-2018 Uitgiftepunt op hogeschool om groenten- en fruit consumptie te stimuleren
13-4-2018 Ziekenhuis kiest voor herstelbevorderend voedingsconcept
13-4-2018 ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network
11-4-2018 "Meeste mensen kunnen beter naar de groenteboer dan naar de apotheek"
11-4-2018 Cranberry is geen medisch hulpmiddel bij blaasontsteking
11-4-2018 Donderslaghoofdpijn na eten heetste peper ter wereld
10-4-2018 De 10 bewezen gezondheidsvoordelen van asperges
9-4-2018 Aminozuur asparagine kan rol spelen bij uitzaaiing kankercellen
6-4-2018 Canada: een van de grootste verspillers ter wereld
6-4-2018 AH wint tweede keer op rij Jaarprijs Goede Voeding
5-4-2018 Noorse supermarkten verkopen tonnen 'gezond snoep'
5-4-2018 In 2050 eet men meer groenten en minder vlees