Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlands - Duitse samenwerking leidt tot perfecte uienringen

Dofra Foodtec bv uit Horst en AlexanderSolia GmbH uit Remscheid zijn in 2010 een intensieve samenwerking aangegaan op het gebied van productie, verkoop en productontwikkeling van machines voor AGF-verwerking. De gecombineerde kennis van beide bedrijven heeft inmiddels geleid tot de eerste innovatie: een zeer flexibele snijmachine voor het snijden van uienringen. Perfecte uienringen!



Want met name daar is een enorme behoefte aan bij een groot aantal uienringensnijders; een machine die flexibel ingezet kan worden voor diverse AGF.
Lange rijen mannen en vrouwen in witte, grijze of groene schorten aan een lange tafel met loopband, die bezig zijn handmatig uienringen te snijden. Het klinkt als de jaren 60 misschien, maar het komt nog veel voor en niet alleen in lage-lonen landen, maar ookin West Europa en Amerika, omdat de juiste machine niet voorhanden was.

Uiteraard zijn er wel machines op de markt die uienringen snijden, van bijvoorbeeld 4,5 mm tot 7 mm of met een ander gereedschap tot maximaal 12 mm. Daarbij is er dan een flinke beperking aan de hoogte en diameter van de te snijden ui. Het oppervlak van de ui is daarbij behoorlijk gekneusd doordat met stilstaande messen wordt gesneden, die door de ui worden gedrukt.

In samenwerking met AlexanderSolia brengt Dofra nu een uienringensnijder op de markt, die ook dunnere en dikkere ringen kan snijden via een traploos instelbaar mes. Daardoor zijn uienringen van 1mm tot 15mm met hetzelfde mes te snijden. Een roterend mes bovendien, zodat de ui ook echt gesneden wordt en het mes er niet doorheen gedrukt wordt.



Waar conventionele uienringsnijders uien met een diameter vanaf ca. 47 mm kunnen snijden, begint deze ringensnijder al bij 20mm, zodat bijvoorbeeld ook radijsjes in dunne plakjes te snijden zijn. En waar de conventionele uienringensnijder ophoudt bij 100 mm ui-dikte, kent deze machine geen beperkingen, zodat zelfs komkommer-ringen gesneden kunnen worden of andere groenten.

Dit illustreert meteen het volgende pluspunt van deze Multipurpose vegetable Cutter aan: een ander gereedschap er op en je kunt ook allerhande AGF in stroken, strippen, ringen, blokjes snijden alsmede raspen en pureren. Een flexibiliteit, die aanschaf van deze machine voor vele verwerkers tot een eenvoudige beslissing maakt.

Voor meer informatie: sales@dofra.nl.
Publicatiedatum: