Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Retailers falen bij milieuverplichtingen

Britse retailers zijn er niet in geslaagd het voedsel- en verpakkingsafval te verminderen. Elk jaar worden duizenden tonnen fruit en groente, melk en yoghurt weggegooid, nadat ze afgewezen worden wegens verkeerde vorm, grootte of standaard. 

De onthulling is pijnlijk voor het British Retail Consortium (BRC), dat andere, door de overheid opgelegde of vrijwillige richtlijnen, met succes heeft bereikt of zelfs overtroffen. Voorbeelden van de richtlijnen, die als doel hebben de CO2-footprint te verkleinen, zijn het hergebruiken van afval van stortplaatsen en het reduceren van huishoudelijk afval.

Het rapport erkent dat retailers fase 2 van het vrijwillige Courtauld Commitment, waarin afval van producten en verpakkingen met 5% gedaald zou moeten zijn, nog niet bereikt heeft. Sinds de afspraak in 2010 is deze daling slechts 0,4%, wat gelijk staat aan 10.000 ton afval. BRC schat dat de retailsector direct verantwoordelijk is voor zo'n 3,5% van de totale Britse uitstoot van broeikasgassen. 

Het BRC benadrukt, dat een omzettoename het bereiken van de verplichting een stuk moeilijker heeft gemaakt en blijft positief. "Ondanks de huidige economische moeilijkheden blijven retailers samenwerken met hun leveranciers om moeilijke doelen op het gebied van duurzaamheid te bereiken. Deze evaluatie van BRC laat zien dat het Verenigd Koninkrijk de meest progressieve retailsector van de wereld heeft."
Publicatiedatum: