Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Versproducten vaak afgewezen op uiterlijk

Duitsers gooien 82 kilo voeding per jaar weg

Duitsers gooien jaarlijks bijna 82 kilo voeding weg, inclusief groenten en fruit die ze er onaantrekkelijk uit vinden zien. Deze bevindingen zijn het resultaat van een test die werd uitgevoerd door Stuttgart University. Dit onderzoek concludeerde dat elke persoon in Duitsland verantwoordelijk is voor het jaarlijks weggooien van 81,6 kilo voeding. Dit vertaalt zich in een nationaal jaarlijks totaal van bijna 11 miljoen ton. Volgens de studie komt 60% hiervan van privéhuishoudens, 17% van restaurants, scholen, cafés en dergelijke en nog eens 17% van de industrie. De rest kan worden toegeschreven aan detailhandelsverspilling.

De situatie heeft ertoe geleid dat een journalist uit Keulen, Valentin Thurn, een film maakte, 'Taste the Waste', die de cosmetische redenen achter zo veel verspilling blootstelt.

Landbouw- en Consumentenminister Ilse Aigner heeft een conferentie voor experts opgeroepen voor eind maart in Berlijn om te bespreken hoe de hoeveelheid afval kan worden verminderd. Ze zal ook met detailhandelaren praten over hoe ze de begrijpelijkheid van gegevens op voedselverpakkingen kunnen verbeteren.
Publicatiedatum: