Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Versproducten vaak afgewezen op uiterlijk

Duitsers gooien 82 kilo voeding per jaar weg

Duitsers gooien jaarlijks bijna 82 kilo voeding weg, inclusief groenten en fruit die ze er onaantrekkelijk uit vinden zien. Deze bevindingen zijn het resultaat van een test die werd uitgevoerd door Stuttgart University. Dit onderzoek concludeerde dat elke persoon in Duitsland verantwoordelijk is voor het jaarlijks weggooien van 81,6 kilo voeding. Dit vertaalt zich in een nationaal jaarlijks totaal van bijna 11 miljoen ton. Volgens de studie komt 60% hiervan van privéhuishoudens, 17% van restaurants, scholen, cafés en dergelijke en nog eens 17% van de industrie. De rest kan worden toegeschreven aan detailhandelsverspilling.

De situatie heeft ertoe geleid dat een journalist uit Keulen, Valentin Thurn, een film maakte, 'Taste the Waste', die de cosmetische redenen achter zo veel verspilling blootstelt.

Landbouw- en Consumentenminister Ilse Aigner heeft een conferentie voor experts opgeroepen voor eind maart in Berlijn om te bespreken hoe de hoeveelheid afval kan worden verminderd. Ze zal ook met detailhandelaren praten over hoe ze de begrijpelijkheid van gegevens op voedselverpakkingen kunnen verbeteren.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018