Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Metro in Duitsland voorspelt gelijke winst

Net zoals eerdere Europese giganten (Carrefour en Tesco), blijft de Metro Group worstelen met zwakke resultaten en ondertussen treden ook de topmanagers af. 's Werelds derde grootste detailhandelaar verwacht dat de winst van het lopende fiscale jaar gelijk zal blijven, zelfs als het vertrek van Joel Saveuse, hoofd van het hypermarktbedrijf, wordt bevestigd.

Metro rapporteerde voor 2011 een daling van 1,8% tot 2,37 miljard euro en zei dat beleggers zullen moeten wachten tot 2013 voordat er weer sprake kan zijn van een winststijging. De omzet van vorig jaar daalde met 0,8% tot 66,7 miljard euro en hoewel Metro zei dat de omzet in 2012 zal moeten stijgen, waarschuwde het ook voor het risico-element van deze voorspelling door verschillende marktfactoren.

Metro zei dat de resultaten op verschillende manieren werden beïnvloed door valuta-effecten, kosten in verband met het herstructureringsprogramma Shape 2012 en een zwakke consumentenvraag.

De groep leed ook onder een interne klap na de bevestiging van het vertrek van Saveuse, die samen met Koch een van de twee kanshebbers was voor de CEO-positie. Deze bevestiging kwam na het ontslag van Eckhard Cordes. Saveuse wordt algemeen geloofd voor de herleving van de Real supermarktketen en er werd verwacht dat hij tenminste tot eind april 2013 zou blijven. Zijn vertrek zal waarschijnlijk opnieuw druk zetten op de Real-eenheid, die nog maar uit de (jaren van) dalingen is.

Na zijn vertrek zal Koch de volledige verantwoordelijkheid voor Real op zich nemen en hij zal ook de bestaande raad van commissarissen van Saveuse overnemen. Didier Fleury, CEO van Real International, zal het Real Group Committee voorzitten, terwijl Roland Neuwald de leiding blijft houden over Real Duitsland.
Publicatiedatum: