Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Migros verdient duidelijk minder

De sterke Zwitserse frank en het inkooptoerisme laten ook bij de Zwitserse retailer Migros duidelijke sporen na. De nettowinst daalde het afgelopen jaar met meer dan 20% naar 659 miljoen frank. Met uitzondering van de Migros Bank daalde de winst in alle afzonderlijke takken van het bedrijf.

Migros-directeur Herbert Bolliger noemde het resultaat 'solide'. Het marktaandeel van de grootste Zwitserse retailer daalde echter met 0,2%. Desondanks heeft het concern de verkochte hoeveelheden en de klantenfrequentie kunnen verhogen.

Bolliger verwees naar de 'grote uitdagingen' van het afgelopen jaar (een sterke Zwitserse frank, toename van het inkooptoerisme), die het concern aanging door middel van efficiƫntiestijgingen, innovaties en prijsdalingen. Door bezuinigingsmaatregelen gingen er 400 fulltime banen verloren. De kostenbesparingen konden de 600 miljoen frank die Migros misliep vanwege de prijsdalingen echter niet compenseren.

De omzet van de Migros groep daalde in 2011 met 0,9% naar 24,9 miljard Zwitserse frank.



Publicatiedatum: