Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Namibië: Nieuw koelhuis

De regio Omusati is sinds kort de trotse eigenaar van een nieuwe faciliteit voor koele opslag, die gebruikt wordt door de Olushandja Horticulture Producer's Association in Epalela.

De faciliteit, het Olushandja Horticulture Marketing Centre genoemd, is gesticht in een samenwerking tussen de Namibische regering, de Verenigde Naties en leden van de associatie. De totale kosten bedroegen 1,3 miljoen Namibische dollar (171.000 Amerikaanse dollar). 

Het centrum biedt 35 telers opslagruimte. De associatie, die in 2006 werd opgericht, houdt zich bezig met de teelt van tomaten, kolen, uien, walnoten, wortelen, groene paprika's en zoete aardappelen. Per week verzorgt het 20 ton uien, 20 ton kolen, 30 ton tomaten, 20 ton walnoten, 20 ton aardappelen en 5 ton wortelen voor lokale kostscholen.

De faciliteit werd officieel geopend door Netumbo Nandi-Ndaiwah, minister van Milieu en Toerisme en de minister van van Landbouw, Water en Bosbouw, John Mutorwa.

Publicatiedatum: