Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland: Magnit oogt op kleine concurrenten

De snel groeiende Russische foodretailer Magnit is geïnteresseerd in het overnemen van kleinere rivalen, omdat de groeiende concurrentie minder ruimte over laat voor biologische uitbreiding, aldus de CEO afgelopen vrijdag."De concurrentie groeit elke dag, maar we hebben nog steeds mogelijkheden voor min of meer comfortabele groei.

Magnit is uitgegroeid tot Ruslands grootste retailer in vestigingen via biologische uitbreiding en heeft, na de X5 retail group, de tweede plaats qua inkomsten.
Vorig jaar betaalde het bedrijf $32 miljoen voor de overname van een keten met 14 winkels in de regio Tambov in Centraal-Rusland. Er zijn plannen om het overige deel dit jaar voor $3,6 miljoen te kopen, bleek uit het financiële rapport voor het volledige jaar dat vrijdag gepubliceerd werd. 

Magnit en X5 controleren samen minder dan 10% van de Russische markt voor voedselretail, die verwacht wordt te consolideren met name door de besteding van kleine regionale ketens en ongeorganiseerde retail. 

Bron: www.reuters.com



Publicatiedatum: