Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'aanpassingen zorgen dat keuringssystematiek makkelijker wordt'

Akkoord 'verbetering' Plantkeur

Het bedrijfsleven en het ministerie van EL&I hebben een voorlopig akkoord bereikt over aanpassing van de keuringssystematiek in Plantkeur. Volgens handelskoepel Frugi Venta betekent het voorlopige akkoord dat de Plantkeur aanpak voortgezet wordt en dat de import- en exportinspecties door de keuringsdiensten uitgevoerd blijven worden.
 
Een verbetering, stelt directeur Gert Mulder van Frugi Venta: "Plantkeur voldoet volledig aan de verwachtingen en biedt uitstekende garanties voor Nederlands product. De aanpassingen zorgen ervoor dat de communicatie over de Nederlandse keuringssystematiek makkelijker wordt. Zo zullen de taken nu zichtbaarder 'publiek geborgd' worden. Keuringsdiensten zoals het KCB voeren de taken uit namens de NVWA.” Verdere details kan Mulder in deze fase niet geven.

Het voorlopige onderhandelingsresultaat ligt nu bij het ministerie. Het ministerie zegt pas te kunnen reageren op een definitief akkoord. In haar jaarverslag stelt de koepel voor afzetorganisaties DPA dat het ministerie van EL & I Plantkeur (gedeeltelijk) wil terugdraaien. Dat is volgens Mulder niet aan de orde. Hij noemt de aanpassing een verbetering.

Bron: Frugi Venta
Publicatiedatum: