Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




VS: Knoflook is beter dan antibiotica

Onderzoekers aan de Washington State University hebben ontdekt dat een bepaalde stof in knoflook veel effectiever - meer dan 100 maal effectiever - is dan twee veelvoorkomende vormen van antibiotica bij het bestrijden van de Campylobacter bacterie, een van de meest voorkomende oorzaken van darmziekten. 

De ontdekking creŽert een mogelijkheid voor nieuwe behandeling van rauw en verwerkt vlees en nieuwe bereidingsoppervlakken. "Dit is de eerste stap in het ontwikkelen van ideeŽn over nieuwe interventiestrategieŽn," aldus Michael Konkel, die meedeed aan de studie en jarenlang onderzoek deed naar de bacterie.

"Campylobacter is de meest voorkomende bacteriŽle oorzaak van door voedsel overgedragen ziekten in de Verenigde Staten en waarschijnlijk de hele wereld," zei Konkel. Zo'n 2,4 miljoen Amerikanen worden elk jaar getroffen door symptomen als diarree, krampen, buikpijn en koorts. Infecties zijn meestal het gevolg van rauw of ongaar gevogelte of een kruisbesmetting. Deze zelfde bacteriŽn zijn ook verantwoordelijk voor het activeren van de zeldzame verlammende aandoening, het Guillain-Barrť syndroom.

Xiaonan Lu, hoofdauteur van het paper, en zijn collega's keken of de uit knoflook afgeleide verbinding, daillyl sulfide, in staat was om de bacterie, onder bescherming van een slijmerige biofilm die de bacterie 1000 keer resistenter voor antibiotica maakt, te doden. De verbinding bleek gemakkelijk door de biofilm heen te dringen en de bacterie te doden door de cel met een zwavel-bevattend enzym te combineren, dat vervolgens van functie verandert en de stofwisseling van de cel uitschakelt.

De onderzoekers zagen dat de daillyl sulfide 100 maal zo effectief was als veel antibiotica en binnen een mum van tijd werkt. De wetenschappers zeggen dat hun werk momenteel nog in een vroeg stadium is en dat de weg naar een applicatie van de knoflookverbinding nog lang is. Het wordt onwaarschijnlijk geacht dat de consumptie van knoflook vergiftiging door de Campylobacter kan voorkomen of genezen.

bron: www.sciencedaily.com

Publicatiedatum: 7-5-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-1-2018 Avocadopit heeft kankerremmende eigenschappen
18-1-2018 Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
17-1-2018 Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
17-1-2018 Britten houden van bananen en zachtfruit
16-1-2018 RoemeniŽ: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
16-1-2018 Franse professor legt uit: met dťze voeding voorkom je een depressie
15-1-2018 Fit op kantoor
15-1-2018 Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
12-1-2018 19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
12-1-2018 Boerenkool is een trendgroente
11-1-2018 "Het woord Ďlekkerí wordt de komende jaren minder relevant"
11-1-2018 ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
11-1-2018 Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
11-1-2018 'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
9-1-2018 'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dť foodtrends voor 2018
9-1-2018 Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
9-1-2018 Aankoopbeslissingen van millennials
9-1-2018 Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
8-1-2018 Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
5-1-2018 Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava