Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarkttest: discounter niet veel goedkoper

Duitsland - In welke supermarkt kan men het goedkoopst levensmiddelen kopen? Waar is de service bijzonder goed en hoeveel duurder zijn de aankopen hier? Het Duitse instituut voor Service en Kwaliteit heeft 17 Duitse supermarktketens met elkaar vergeleken, zo valt te lezen op rtl.de.

Over het geheel genomen gaven de service-experts de Duitse supermarkten goede cijfers. Voor de test ontwikkelden ze een speciaal boodschappenmandje bestaande uit basisvoedingsmiddelen. Van elke categorie werden de goedkoopste producten gekocht. Gemiddeld betaalden de testers hierbij 26,96 euro voor in totaal 27 producten.


Van de supermarkten Kaufland, Edeka, Penny, Netto, Kaiser's, Rewe en Aldi scoorde Kaufland het beste qua prijs, prestaties en service. Erg verrassend was het geringe prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste aanbieder: het verschil tussen Aldi Nord en Familia bedroeg 2,06 euro, een gevolg van de harde prijzenstrijd in de levensmiddelenhandel. Met hun huismerken als 'Ja!' of 'Gut & Günstig' bieden bijna alle supermarkten producten tegen discounterprijzen aan.

Dat wil echter niet zeggen dat consumenten er blind op los moeten kopen. Bepaalde artikelen, bijvoorbeeld bio-producten of regionale aanbiedingen verschillen deels behoorlijk van elkaar qua prijs. Hierbij helpt het alleen maar om de prijzen te vergelijken, aanbiedingen te bestuderen en niet meteen elke folder te geloven.



Publicatiedatum: