Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselprijzen kunnen stijgen als GM-voedsel wordt geweigerd

Wm Morrison Supermarkets plc, een van de belangrijkste supermarktketens van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat het steeds moeilijker wordt traditionele voeding te vinden en wijst op het risico van de stijging van voedselprijzen wanneer genetisch gemodificeerde voeding wordt geweigerd.

Dit is een van de redenen waarom de keten gerust is op zijn beleid voor genetisch gemodificeerde voeding. Morrison wijst erop dat 70% van de soja, die wereldwijd geproduceerd wordt, genetisch gemodificeerd is; dit is het meest gebruikte product voor het voederen van dieren.

Aan de andere kant is genetische modificatie goed voor de productiviteit. Het Institute for Investigation and Food Technology noemt hierbij als voorbeeld het genetisch gemanipuleerde maïs Mon 810, dat 15% productiever is in gebieden waar de "taladro" leeft, een insect dat verantwoordelijk is voor de grootste plaag van maïs over de hele wereld.

De positie, die Morrison inneemt, is niet nieuw voor supermarkten uit het Verenigd Koninkrijk. Eerder al besloot Asda zich flexibel op te stellen tegen genetisch gemodificeerde voeding.

Bron: gastronomiaycia.com, agrobio
Publicatiedatum: