Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarkt in Nieuw-Zeeland wint prijs slechtste groenteverpakking

De Unpackit Packaging Awards 2012 worden gehouden door Wanaka Wastebusters om Nieuw-Zeelanders aan te moedigen voor slimme verpakkingen te kiezen. Supermarktgigant Foodstuffs kreeg de dubieuze onderscheiding voor Nieuw-Zeelands slechtste verpakking. Foodstuffs ontving de ongewenste prijs voor het zetten van groenten op polystyrene vleesbakken en voor het verpakken van de groenten in plastic.

Voor de uitslag polste de wedstrijd de mening van 9000 mensen online en nog eens 1000 mensen op telersmarkten.

"Er bestaan een hoop belachelijke verpakkingen, dus het is best een prestatie om tot slechtste verpakking van Nieuw-Zeeland te worden verkozen", zei de woordvoerster van Unpackit, Sophie Ward. Ze zei dat ze hoopte dat de 'prijs' de supermarkt zijn verpakkingsbeleid zou doen heroverwegen.

Uitvoerend manager van Foodstuffs Nieuw-Zeeland, Melissa Hodd, stemde ermee in dat het bedrijf iets moet doen aan zijn verpakking; ze zei dat het vinden van alternatieven een 'prioriteit' was.

Source: www.stuff.co.nz
Publicatiedatum: