Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Sjalottenkookboek gelanceerd

Het begon met een oproep op de vorig jaar vernieuwde website www.sjalot.nl. De site bood consumenten de mogelijkheid zich aan te melden om als redactielid mee te werken aan een echt sjalotten kookboek. Met de winnende inschrijvers werd begin 2012 een aantal workshops gevolgd. De winnaars konden eigen recepten inbrengen en er werd een selectie gemaakt uit alle geteste recepten. Leuk is dat de redactieleden ook een eigen pagina in het boek hebben gekregen. De vormgever en drukkerij zorgden voor de uiteindelijke realisatie van het boek. Zo konden eind mei de allereerste exemplaren officieel uitgereikt worden aan iedereen die er aan meegewerkt had. Via de social media als Facebook en Twitter werd er ook aandacht aan besteed.


Presentatie en uitreiking van het sjalotten kookboek

Uniek kookboek
Hoe lekker en verfijnd sjalotjes zijn, weet nog niet iedereen. Wat je er allemaal mee kunt bereiden, is ook nog niet alom bekend. Dit boek is gemaakt om daar verandering in te brengen. Er staan niet alleen recepten in maar ook verhalen: alles van A tot Z over dit bijzondere bolletje. Het unieke sjalottenkookboek bevat zowel makkelijke, snelle als moeilijke en uitgebreide recepten. Van snack tot kleine hap, maar ook mooie voor-, hoofd- en nagerechten. In wereldgerechten past de sjalot ook heel goed. Dus niet alleen in de Nederlandse, maar ook in de Franse en vooral de Aziatische keuken worden veel sjalotten gebruikt. Verder vind je in het boek nog informatie over de teelt van sjalotten in zowel Nederland als in tropische landen en worden er ook nog leuke tips gegeven over bijv. het bewaren en snijden van een sjalot.

De redactieleden hebben zeer veel plezier beleefd aan het maken van dit boek en zij hopen dat de lezers en gebruikers van de recepten uit dit boek er net zoveel plezier aan zullen beleven.


Alle redactieleden van het sjalotten kookboek

Bestellen
Ook nieuwsgierig geworden wat je allemaal met een sjalot kunt doen? Bestel dan nu dit unieke kookboek via de website www.sjalot.nl voor slechts € 7,95 (prijs inclusief verzendkosten binnen Nederland). Het boek heeft een hardcover en een inhoud van 96 pagina’s met informatie, recepten en receptfoto’s. Op de website vind je onder “kookboek” het bestelformulier.
 


Pagina met interview en recept uit het sjalotten kookboek
 

Publicatiedatum: 22-6-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-7-2018 Reusachtige paddenstoel ontdekt op Kreta
11-7-2018 De anatomie van de peper: wat zit er in
5-7-2018 Hollandse cherry-trostomaat van teler Royal Pride prijzenpakker in Duitsland
5-7-2018 Juli topmaand voor de zomertruffel
26-6-2018 Waarom is een 'peper' anders dan 'peper'?
25-6-2018 Fruitige nagelkunst, perfect voor de zomer
21-6-2018 Avocado's blijven twee keer zo lang rijp door eetbare coating
19-6-2018 Citrusspray
15-6-2018 Nieuw Haagse biertje gemaakt van kromme komkommers
11-6-2018 Heel Handig: bananen langer houdbaar
1-6-2018 Vijf 'coole' Afrikaanse groenten- en fruitsoorten
29-5-2018 Creatief hakken en snijden
23-5-2018 Stapeltjes eten, nieuwe trend op Instagram
18-5-2018 Tien tips voor een spannend glas water
2-5-2018 Genummerde bes
26-4-2018 Het mysterie van het ontbrekend fruit
24-4-2018 Eenvoudige trucjes om je producten langer vers te houden
23-4-2018 Mythes over de magnetron: wat mag wel en niet?
20-4-2018 "We willen dichter bij de klant staan"
18-4-2018 Varieer met groenten en fruit op de barbecue