Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw project: ´gezonde en veilige groente en fruit´

In Italië, Frankrijk en Duitsland moeten groenten en fruit kwalitatief hoogwaardig en veilig zijn. Dat is het doel van het project ´Gezond en veilig groente en fruit´, dat in de komende weken van start zal gaan onder leiding van Alimos - Alimenta la Salute, een non-profit organisatie, die publieke instellingen, federaties, producentenverenigingen en agrarische coöperaties onder haar dak verzamelt.
 
De campagne, die gezamenlijk gefinancierd wordt door de Europese unie, de Italiaanse regering en Alimos, wil het vertrouwen van de Italiaanse, Franse en Duitse consumenten in de veiligheid van groente- en fruitproducten versterken. Daarnaast wil men de consumenten informeren over kwaliteitswaarborging en herkomsttracering en tegelijkertijd de consumptie van groente en fruit bevorderen, wat zo belangrijk is voor een gezonde en uitgebalanceerde voeding. Het totale budget voor de campagneduur van drie jaar bedraagt 1,5 miljoen euro.
 
Om het doel te bereiken, zullen er onder meer op de consument gerichte promoties en initiatieven plaatsvinden bij verkooppunten, zal er een eigen website worden opgezet, zullen er online reclamecampagnes plaatsvinden en zal men de consument informeren via de belangrijkste social networks.
Publicatiedatum: