Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dubbele gouden status Messenschiller KP-60/HS

Honderdste schiller voor het Australische Reactive Engineering Pty.Ltd.

Als iets tot succes leidt, dan is het wel samenwerken. Het trotse resultaat van de diepgaande samenwerking tussen het Duitse Hepro en Sormac is de productie van de honderdste messenschiller KP-60/HS. Deze werd in de zomer van 2012 geleverd aan het Australische Reactive Engineering Pty.Ltd.. Opvallend detail bij deze mijlpaal is dat de vijftigste messenschiller ook werd geproduceerd voor deze Australische onderneming. De KP-60/HS van Sormac is méér dan een prima en betrouwbaar product en dat leidt tot tevreden gezichten. Van de Hollandse polder tot Deep Down Under.



“De KP-60/HS is nu dé expert in het schillen van wortelen, “zo vertelt Sormac Directeur Bert Haffmans. “ Onze partner Hepro is voornamelijk gespecialiseerd in schilmaches voor asperges maar heeft na intensieve samenwerking met ons bedrijf, de KP-60/HS in 2006 toepasbaar gemaakt voor het schillen van wortels. Deze machine kan met diverse andere machines uit ons Sormac-programma worden gecombineerd. Doordat wij een indrukwekkend wereldwijd verkoopnetwerk hebben opgebouwd, is ons succes eenvoudig te verklaren.”

Goud

Sormac heeft nu honderd van deze schilmachines over de gehele wereld mogen leveren en dit heeft geleid tot een dubbele gouden status: “We zijn trots op ons product want het messenschillen van wortelen met onze schilmachines biedt duidelijk vele voordelen. Behalve dat het afvalpercentage laag is en het schilafval droog en dus gemakkelijk te verwerken, is het uiterlijk van de messengeschilde wortelen zeer aantrekkelijk. Het geschilde oppervlakte is glad en ziet eruit als handgeschild. Door het gladde oppervlak is de gevoeligheid voor witkleuring uiterst gering.”

Interessante voordelen

De wortelverwerkers wereldwijd hebben duidelijk niet liggen slapen en hebben snel hun stappen genomen. Ook zij zien deze voordelen en kiezen voor de KP-60/HS. “Ja, dat klopt,” zo vervolgt Haffmans. “Sormac heeft daar op ingespeeld door de inpassing van deze machine in een nagenoeg volledig automatisch werkende lijn. Daarbij worden toevoer, oriëntatie, schillen, ontkoppen, ontpunten en stukkensnijden allemaal met behulp van Sormac-machines gedaan. De capaciteit is zeer hoog en naar gelang de grondstofkwaliteit kan 700 tot 800 kg per uur netto met gemak worden bereikt en dat maakt de KP-60/HS voor een brede kring van gebruikers interessant.”

Triple goud

Het moge duidelijk zijn dat deze successtory nog niet is afgelopen. Na de gouden status in 2009 en de dubbele gouden status in 2012, blijft bij Sormac de boog altijd gespannen en blijft het bedrijf permanent op zoek naar innovatieve stappen. Haffmans besluit: “Wij blijven moderniseren en al onze machines op efficiëntere wijze vormgeven. Zo lopen we voor op onze concurrenten en kunnen we wereldwijd continu topkwaliteit aanbieden. In ons nieuwe Technicum zullen wij tests, proeven en demonstraties uit gaan voeren om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan het functioneren en hanteren van onze machines en aan de materialen die wij gebruiken. Daarom ben ik er zeker van dat ook de 150ste KP-60/HS binnen afzienbare tijd zal worden geleverd aan een van onze klanten. Of deze zich in Australië bevindt, dan kan ik niet garanderen. Wel dat dubbel goud bij Sormac niet wil zeggen, dat we tevreden achterover gaan leunen. We blijven denken aan de dag van morgen voor ál onze klanten over de gehele wereld!” Op naar triple goud.

Publicatiedatum: