Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Carrefour schrapt banen

De Franse retailer Carrefour is van plan om tussen de 500 en 600 banen te schrappen van de verschillende Franse hoofdkantoren, zo meldt Le Figaro. Er zouden volgend jaar nog twee ontslaggolven volgen waarin ongeveer 500 banen zullen sneuvelen.

Een dag voordat de nieuwe uitvoerend voorzitter Georges Plassat de financiƫle resultaten voor de eerste helft van het jaar zou presenteren, meldde de krant dat Carrefour van plan is de raden bijeen te roepen om zijn vooruitzichten te bespreken. Na een aantal jaren van onderpresteren, heeft de in mei aangetreden Plassat een herstelplan opgesteld die hij binnenkort zal presenteren.

De retailveteraan heeft gezegd dat hij drie jaar nodig heeft om Carrefour weer op de rails te krijgen en dat de uitdaging ligt in het tegenhouden van de marktaandeeldaling in Frankrijk, waar het 43 procent van de verkoop heeft. Door het moeilijke economische klimaat in Italiƫ en Spanje, heeft het daar maar een aandeel van onder de 20 procent.

Source: in.reuters.com
Publicatiedatum: