Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klant van groentewinkel verwacht biologisch assortiment

Ruim 90% van de klanten van groentewinkels vindt dat biologische groenten en fruit deel uit moeten maken van het assortiment. Dit blijkt uit een enquĂȘte onder 1.100 consumenten in opdracht van o.a. het Hoofdbedrijfschap Detail Handel (zie persbericht). Driekwart vindt het interessant als er een keurmerk voor verse groenten en fruit komt dat de garantie geeft op gezondheid en een hogere voedingswaarde.

Al jarenlang neemt de vraag van consumenten toe naar hoogwaardige, eerlijke en gezonde voeding die op biologische wijze is geteeld. Groentewinkels kunnen hier prima op inspelen door hun biologisch assortiment uit te breiden. ADN heeft in een eerder project met de Task Force Biologisch de mogelijkheden en kansen om met biologisch te werken uitgetest met een groep groentespeciaalzaken. Uit dit project is een goede handleiding voortgekomen. Groentespeciaalzaken, die belangstelling hebben voor biologisch, kunnen hiervan gebruik maken.



Een nieuw keurmerk voor 'verse groente en fruit met een hogere voedingswaarde' hoeft volgens Bionext niet uitgevonden te worden. Dit bestaat namelijk al. Het Europese bio-keurmerk garandeert dat je een biologisch product in handen hebt dat o.a. is geteeld zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen. Aangezien biologische groenten en fruit de tijd krijgen om te groeien (zonder kunstmest), bevatten ze gemiddeld meer gezonde inhoudsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Dit is uit diverse studies gebleken. Zie: Biologisch en gezondheid.

Bron: BioNext.nl
Publicatiedatum: