Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour trekt zich terug uit Singapore en misschien uit Polen

De Franse retailer Carrefour heeft aangekondigd zijn twee winkels in Singapore eind 2012 te sluiten. "Uitbreidings- en groeiperspectieven lijken niet te gaan leiden tot een leidende positie op de lange termijn," aldus Carrefour Singapore.

Er wordt momenteel veel over Carrefour gespeculeerd, nu de keten bezig is met het besparen op kosten. Zo is er een rapport waarin gesuggereerd wordt dat Carrefour overweegt zich van de Poolse markt terug te trekken. De retailer heeft 350 vestigingen in Polen, die samen voor een omzet van 9 miljard Zloty zorgen. Tesco, Walmart en Auchan behoren tot de potentiƫle kandidaten voor de overname van de vestigingen als Carrefour besluit tot terugtrekking.

Het bedrijf, dat alles verkoopt van boodschappen tot elektronica, zei eerder van plan te zijn zich terug te trekken uit de markten die geen kenmarkten zijn, in Frankrijk op kosten te gaan besparen en winkelmanagers meer autonomie te geven. 

Bron: www.marketwatch.com
Publicatiedatum: