Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
“Positieve ervaringen bij Innovatie Arena Winst door ICT”

De bezoekers van de 7e Innovatie Arena van Greenport Campus met het thema ‘Winst door ICT’ zijn enthousiast over de inhoud van het Arena. Eén van de bezoekers, Ruud van Uffelen, werkzaam bij RijnPlant zegt: “De kennisuitwisseling door discussie over een actueel onderwerp zoals ICT, helpt je bij visievorming voor je bedrijf.” De Arena is geopend tot en met 26 oktober 2012. Aanmelden kan op www.greenportcampus.nl.

ICT heeft een cruciale rol in de hedendaagse bedrijfsvoering. Het stelt productiebedrijven in staat om de juiste informatie over de teelt te verzamelen, het productieproces beter te sturen, de kwaliteit van producten te optimaliseren en informatie met ketenpartners uit te wisselen. Er zijn veel ontwikkelingen en onderzoeken op het vlak van ICT in de glastuinbouwketen waar niet alle telers weet van hebben. Zo liggen er onder meer mogelijkheden om de productstatus direct bij de kweker te meten, om online teeltadvies te verkrijgen of informatie over voedselveiligheid te verstrekken.

Van Uffelen, Manager Planning, informatievoorziening en ICT is onder andere erg enthousiast over de video van Professor Olaf van Kooten van de Wageningen UR:  “Ontzettend leuke video, waarin uiteengezet wordt hoe informatie-uitwisseling en logistiek veranderd is tussen 1900 en nu. Maar ook inzicht in zoekgedrag van consumenten naar informatie bij toepassing van QR codes sprak me aan. Maar wat mij het meest aansprak, was de video van Berg Hortimotive over hoe je kunt komen tot totale beheersing van het productieproces in de potplanten.”  
In de Arena ‘Winst door ICT’, geven verschillende spelers in de tuinbouwmarkt antwoord op deze vraag met behulp van presentaties. Tijdens een bezoek aan de Arena wordt er over de presentaties gediscussieerd om mensen aan te zetten tot nieuwe inzichten.

Onder andere de volgende organisaties nemen deel aan deze Innovatie Arena: Hogeschool INHolland, DLV Plant, Green Formula, QTag, GreenQ, WageningenUR Glastuinbouw, Berg Hortimotive, Interaxi, Lets Grow en Syntens.
De Innovatie Arena heeft als doel innovaties te stimuleren door ondernemers kennis uit te laten wisselen over actuele thema’s met een breed belang. Inmiddels zijn er zes Innovatie Arena’s georganiseerd met de thema’s ‘Het Nieuwe Telen’, ‘Creëer je eigen meerwaarde’, ‘CO2 voor Telers’, ‘Gezond water in en uit de kas’ , ‘Mens- en Werkzaamheden’ en ‘Groeilicht en gelijkspanning’. De aanpak dient ook te leiden tot nauwere samenwerking tussen (ondernemers)-netwerken, organisaties en studieclubs.
Voor meer informatie en om je aan te melden kijk op www.greenportcampus.nl


Publicatiedatum: 7-9-2012

  

Ander nieuws uit deze sector:

20-7-2018 "Zorgeloos op vakantie en alles onder controle"
20-7-2018 Grip op je value chain van teler tot consument
19-7-2018 Shifter: Vast, flex en uitzendkracht in hetzelfde planningssysteem
19-7-2018 Britten ontwikkelen robot voor pluk zachtfruit
18-7-2018 Creëer kunstmatige intelligentie met ... een aardappel
18-7-2018 Demodag IT Totaaloplossingen op 6 september
18-7-2018 "Nieuw instrument om rijpheid avocado's te meten"
17-7-2018 Studenten bouwen appelplukrobots in wedstrijd
16-7-2018 Alibaba bestelt 3.000 ton Thais durianfruit voor volgend jaar
13-7-2018 Harvest House kiest voor Xcellent als IT-partner
12-7-2018 Nieuw systeem om houdbaarheid te berekenen
12-7-2018 "Eerlijk afrekenen is de uitdaging van iedere telersvereniging"
11-7-2018 SyncForce en PS in foodservice sluiten strategische partnerovereenkomst
10-7-2018 Dropcopter komt met bestuivingsresultaten
3-7-2018 Hi-tech appelinpakrobot geïntroduceerd
2-7-2018 Chinees tech-bedrijf richt zich op de overzeese markt
22-6-2018 Hoe meer gegevens je verzamelt, des te accurater je oogstraming
21-6-2018 Oekraïne: App beoogt sector te voorzien van live prijsvorming
19-6-2018 Fujitsu Tech introduceert biometrie in fruitteelt
15-6-2018 Agritech startup Nieuw-Zeeland floreert