Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
“Positieve ervaringen bij Innovatie Arena Winst door ICT”

De bezoekers van de 7e Innovatie Arena van Greenport Campus met het thema ‘Winst door ICT’ zijn enthousiast over de inhoud van het Arena. Eén van de bezoekers, Ruud van Uffelen, werkzaam bij RijnPlant zegt: “De kennisuitwisseling door discussie over een actueel onderwerp zoals ICT, helpt je bij visievorming voor je bedrijf.” De Arena is geopend tot en met 26 oktober 2012. Aanmelden kan op www.greenportcampus.nl.

ICT heeft een cruciale rol in de hedendaagse bedrijfsvoering. Het stelt productiebedrijven in staat om de juiste informatie over de teelt te verzamelen, het productieproces beter te sturen, de kwaliteit van producten te optimaliseren en informatie met ketenpartners uit te wisselen. Er zijn veel ontwikkelingen en onderzoeken op het vlak van ICT in de glastuinbouwketen waar niet alle telers weet van hebben. Zo liggen er onder meer mogelijkheden om de productstatus direct bij de kweker te meten, om online teeltadvies te verkrijgen of informatie over voedselveiligheid te verstrekken.

Van Uffelen, Manager Planning, informatievoorziening en ICT is onder andere erg enthousiast over de video van Professor Olaf van Kooten van de Wageningen UR:  “Ontzettend leuke video, waarin uiteengezet wordt hoe informatie-uitwisseling en logistiek veranderd is tussen 1900 en nu. Maar ook inzicht in zoekgedrag van consumenten naar informatie bij toepassing van QR codes sprak me aan. Maar wat mij het meest aansprak, was de video van Berg Hortimotive over hoe je kunt komen tot totale beheersing van het productieproces in de potplanten.”  
In de Arena ‘Winst door ICT’, geven verschillende spelers in de tuinbouwmarkt antwoord op deze vraag met behulp van presentaties. Tijdens een bezoek aan de Arena wordt er over de presentaties gediscussieerd om mensen aan te zetten tot nieuwe inzichten.

Onder andere de volgende organisaties nemen deel aan deze Innovatie Arena: Hogeschool INHolland, DLV Plant, Green Formula, QTag, GreenQ, WageningenUR Glastuinbouw, Berg Hortimotive, Interaxi, Lets Grow en Syntens.
De Innovatie Arena heeft als doel innovaties te stimuleren door ondernemers kennis uit te laten wisselen over actuele thema’s met een breed belang. Inmiddels zijn er zes Innovatie Arena’s georganiseerd met de thema’s ‘Het Nieuwe Telen’, ‘Creëer je eigen meerwaarde’, ‘CO2 voor Telers’, ‘Gezond water in en uit de kas’ , ‘Mens- en Werkzaamheden’ en ‘Groeilicht en gelijkspanning’. De aanpak dient ook te leiden tot nauwere samenwerking tussen (ondernemers)-netwerken, organisaties en studieclubs.
Voor meer informatie en om je aan te melden kijk op www.greenportcampus.nl


Publicatiedatum: 7-9-2012

  

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 Corrigeren tijdens containertransport
24-4-2018 Japanse politie pakt AGF-handelaar op voor bitcoin fraudedeal
20-4-2018 Demonstraties van kwaliteitsmeters op CPMA Vancouver
18-4-2018 Benelux stapt over naar één datamodel
17-4-2018 Meer dataroof via vertrouwde mailadressen
16-4-2018 "Altijd halen we met onze klanten de eindstreep"
13-4-2018 Nieuwe colorimeter voor groenten en fruit
12-4-2018 "Datakwaliteit is een must-have in e-commerce"
11-4-2018 Hollander kiest voor nieuwe transportsoftware
11-4-2018 Blockchain-oplossing voor mangosector
10-4-2018 Na privacyschandaal nu Facebooktool online
10-4-2018 West-Afrika dagenlang offline door kapotte onderzeekabel
10-4-2018 Vernietig je laptop en telefoon na je reis
9-4-2018 Samenwerking De Groot Fresh Group en Schouw krijgt vervolg
6-4-2018 Nu overal een lekker bakje koffie
6-4-2018 Aankopen via smartphone in de lift
6-4-2018 'Workplace' van Facebook handig in tijden van avocadotekort
5-4-2018 Taalbarrières niet langer een probleem voor internationale handel
5-4-2018 Stimuleren gebruik GS1 standaarden in versketen
4-4-2018 Britse bananenrijper bundelt krachten met softwarebedrijf activeIT