Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

“Positieve ervaringen bij Innovatie Arena Winst door ICT”

De bezoekers van de 7e Innovatie Arena van Greenport Campus met het thema ‘Winst door ICT’ zijn enthousiast over de inhoud van het Arena. Eén van de bezoekers, Ruud van Uffelen, werkzaam bij RijnPlant zegt: “De kennisuitwisseling door discussie over een actueel onderwerp zoals ICT, helpt je bij visievorming voor je bedrijf.” De Arena is geopend tot en met 26 oktober 2012. Aanmelden kan op www.greenportcampus.nl.

ICT heeft een cruciale rol in de hedendaagse bedrijfsvoering. Het stelt productiebedrijven in staat om de juiste informatie over de teelt te verzamelen, het productieproces beter te sturen, de kwaliteit van producten te optimaliseren en informatie met ketenpartners uit te wisselen. Er zijn veel ontwikkelingen en onderzoeken op het vlak van ICT in de glastuinbouwketen waar niet alle telers weet van hebben. Zo liggen er onder meer mogelijkheden om de productstatus direct bij de kweker te meten, om online teeltadvies te verkrijgen of informatie over voedselveiligheid te verstrekken.

Van Uffelen, Manager Planning, informatievoorziening en ICT is onder andere erg enthousiast over de video van Professor Olaf van Kooten van de Wageningen UR: “Ontzettend leuke video, waarin uiteengezet wordt hoe informatie-uitwisseling en logistiek veranderd is tussen 1900 en nu. Maar ook inzicht in zoekgedrag van consumenten naar informatie bij toepassing van QR codes sprak me aan. Maar wat mij het meest aansprak, was de video van Berg Hortimotive over hoe je kunt komen tot totale beheersing van het productieproces in de potplanten.”
In de Arena ‘Winst door ICT’, geven verschillende spelers in de tuinbouwmarkt antwoord op deze vraag met behulp van presentaties. Tijdens een bezoek aan de Arena wordt er over de presentaties gediscussieerd om mensen aan te zetten tot nieuwe inzichten.

Onder andere de volgende organisaties nemen deel aan deze Innovatie Arena: Hogeschool INHolland, DLV Plant, Green Formula, QTag, GreenQ, WageningenUR Glastuinbouw, Berg Hortimotive, Interaxi, Lets Grow en Syntens.
De Innovatie Arena heeft als doel innovaties te stimuleren door ondernemers kennis uit te laten wisselen over actuele thema’s met een breed belang. Inmiddels zijn er zes Innovatie Arena’s georganiseerd met de thema’s ‘Het Nieuwe Telen’, ‘Creëer je eigen meerwaarde’, ‘CO2 voor Telers’, ‘Gezond water in en uit de kas’ , ‘Mens- en Werkzaamheden’ en ‘Groeilicht en gelijkspanning’. De aanpak dient ook te leiden tot nauwere samenwerking tussen (ondernemers)-netwerken, organisaties en studieclubs.
Voor meer informatie en om je aan te melden kijk op www.greenportcampus.nl


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018