Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marktwaarde AGF steeg in juli 2012 met 5,5%

GfK, het grootste Duitse marktonderzoeksbureau, maakte cijfers bekend over de ontwikkeling bij groenten en fruit in juli 2012. Vergeleken bij juli 2011 is de marktwaarde namelijk met 5,5% gestegen.
 
In de periode van januari tot juli 2012 steeg de marktwaarde met 0,8%. Qua vraag naar groenten veranderde er niks tussen juli 2011 en juli 2012, maar de prijzen stegen wel, aldus GfK. „De omzetten lagen bijna negen procent hoger dan vorig jaar, aangezien de prijzen vanwege het basiseffect van de EHEC-crisis momenteel nog duidelijk hoger liggen."
 
Het Statistische Bundesamt, het Duitse Centraal Bureau voor de Statistiek, gaf op haar beurt informatie over de prijsstijgingen binnen Europa. Volgens hun informatie verwacht men momenteel een prijsstijging van 2,4% naar 2,5%. Voor Duitsland gaat de instantie voor augustus uit van een verhoging van het inflatiepercentage van 1,7% naar 2%. Als hoofdzakelijke oorzaken worden daarbij de gestegen prijzen voor stookolie en brandstoffen genoemd.
Publicatiedatum: