Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Biologische consumptie stijgt met 6%

In ItaliĆ« blijft de biologische sector in staat om de groeiende trend voort te zetten ondanks de crisis. Dit geldt ook op de binnenlandse markt. De stijging in de consumptie in de eerste helft van dit jaar toont aan dat Italianen meer en meer voor biologische producten kiezen, meldt de minister van Landbouw'

Volgens het onderzoek blijft de consumptie groeien. Afgelopen jaar stegen de supermarktaankopen met 9% en in de eerste helft van 2012 bleek er wederom 6% meer te zijn uitgegeven aan biologische producten dan in diezelfde periode in 2011. De statistieken tonen tevens aan dat de consumptie van biologische producten meer is gestegen gedurende de economische crisis (+7,8% gemiddeld per jaar) dan voor de recessie van 2008-2009 (+3%).

De omzet heeft een waarde van 3 miljard euro. Hiermee staat het land op de vierde plek in Europa na Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en zesde wereldwijd.
Publicatiedatum: