Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Macropak, hal 7 - B092

LC Machinery toont nieuwe serie schalensluitmachines

Van dinsdag 2 oktober t/m vrijdag 5 oktober 2012 wordt in de Jaarbeurs te Utrecht de Macropak beurs georganiseerd. Deze grootste verpakkingsbeurs van de Benelux is het ontmoetingsplatform voor professionals. LC Machinery zal hier een aantal nieuwe machines van Packaging Automation tentoonstellen. Getoond worden de Eclipse R halfautomatische machine, de Eclipse SL-3 volautomatische machine en de FastFill 6 rotatieve afvul- en verpakkingsmachine.



LC Machinery is onderdeel van de LC Packaging Group (voorheen Lammers & van Cleeff). De LC Packaging Group levert al sinds 1923 flexibele verpakkingen en verpakkingsmachines voor de agri-business en de voedselverwerkende sector. Met 12 vestigingen in Europa, eigen fabrieken en exclusieve productiepartners wereldwijd is LC Packaging een van de grotere verpakkingsspecialisten.

LC Machinery is al meer dan 35 jaar specialist als het gaat om advies, installatie en service van complete weeg- en verpakkingsinstallaties. Hierbij ligt de nadruk op het leveren van hoogwaardige en betrouwbare verpakkingsoplossingen voor verse producten zoals: diverse onbewerkte en bewerkte AGF producten, vlees, pluimvee, vis, zuivel, noten en zuidvruchten, chocolade, biscuits, soepen, salades, delicatessen en bereide gerechten.

Bij LC Machinery kunt u dus terecht voor een grote variëteit aan verpakkingsmachines of u nu kleine of grote hoeveelheden moet verpakken. Bovendien bieden we de mogelijkheid om de schalensluitmachines te huren, van halfautomatische tot volautomatische machines, ook voor korte termijn. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om tegen relatief lage kosten te starten met een nieuw product en het is ideaal voor bedrijven die seizoensgebonden zijn.

LC Machinery levert in de Benelux volautomatische schalensluitmachines ook in combinatie met ontnesters, doseer- en dekselmachines. Voor carrouselmachines, flowpackmachines, weegautomaten, telmachines, VFFS machines, clipautomaten en casepackers bent u bij LC Machinery ook aan het juiste adres .

Packaging Automation

Packaging Automation fabriceert al verpakkingsmachines sinds 1963. Ze zijn in Engeland een van de leidende fabrikanten van topsealmachines en rotatieve afvul- en verpakkingsmachines. Men heeft een uitgebreid assortiment machines welke voor de Benelux uitermate geschikt zijn en welke in sommige gevallen uniek te noemen zijn. www.pal.co.uk

De nieuwe serie Eclipse topsealmachines zijn volledig servo aangedreven en werken zonder noodzaak van perslucht en koelwater. Buiten de extra voordelen die een servo aandrijving met zich meebrengt, geeft dit een enorme energiebesparing op jaarbasis op het gebied van persluchtvoorziening. Perslucht is nu eenmaal een dure vorm van energieverbruik. De toolings werken zonder gebruik van koelwater.
 
De volgende machines zullen tijdens de beurs getoond worden:

Eclipse R – halfautomatische topsealmachine

De Eclipse R is de nieuwe standaard voor de halfautomatische topsealmachines van Packaging Automation. Deze volledig elektrisch aangedreven machine is werkelijk overal inzetbaar. Krachtstroom is niet benodigd en de machine is standaard voorzien van wielen. Door de roterende toolings is een capaciteit tot 30 schalen per minuut mogelijk bij alleen sealen. Bij MAP verpakken ligt dit iets lager. Duurzaam ondernemen is mogelijk met de Eclipse R. De energiebesparende elektrische aandrijvingen maken het gebruik van perslucht overbodig en de toolings behoeven geen koelwater.
 

Eclipse SL-3 – volautomatische topsealmachine

De Eclipse betreft een serie volautomatische topsealmachines. Deze machines zijn zowel enkelbaans als dubbelbaans verkrijgbaar en kunnen een capaciteit tot 180 schalen per minuut bereiken. De machines zijn volledig servo aangedreven. De machines werken zonder gebruik van perslucht- en koelwatervoorzieningen.
Kernbegrippen behorend bij de Eclipse serie zijn: RVS machines, toolwisseling in 2 minuten, geen tooling trolley benodigd, crash detectie, geen externe stekkers voor aansluiten tooling, optimale reinigingsmogelijkheden, MAP verpakkingen, energiebesparende elektrische aandrijvingen, wisseling van messen binnen 30 seconden.
 

FastFill serie – afvul- en verpakkingsmachines

De Fastfill machines zijn rotatieve afvul- en verpakkingsmachines. Ideaal voor het automatisch portioneren van vloeibare en pasteuze producten zoals: zuivelproducten, desserts, salades, jam, honing, sausen, mosterd, mayonaise, soepen, etc. Het maken van MAP verpakkingen behoort tot de mogelijkheden. De compacte machines zijn voorzien van :
• een ontstapelsysteem voor voorgevormde verpakkingen
• een aangepast vulsysteem
• optioneel automatisch garneren
• een sealstation voor voorgestanste folie of folie van de rol
• een dekselopzetter
• de uitvoer van de verpakkingen

Tevens levert LC Machinery speciale lijnen voor het ontnesten, vullen, eventueel sealen en dekselen van emmers en tamper evident schalen. Die worden in de voedingsindustrie immers ook veel gebruikt. U bent van harte welkom op de stand van LC Machinery. U kunt ons vinden in hal 7, standnummer B092.

Voor meer informatie;
LC Machinery
Pierre Hagenaars
T. +31-6-53.39.44.59
E. phagenaars@lc-machinery.com
 
Publicatiedatum: