Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe duurzaamheidsontwikkelingen voor Asda

Asda is bezig met het uitbreiden van duurzaamheid nadat eerdere veranderingen er voor zorgden dat het bedrijf de afgelopen 10 maanden ruim €16 miljoen kon besparen. Het Sustain and Save Exchange Programme stelt de keten en zijn leveranciers in staat om informatie over de beste innovaties op het gebied van energie, afval en waterverbruik met elkaar uit te wisselen via een online portal.

Een zesde van Asda's leveranciers is al met het portal verbonden en dit aantal zal nu worden uitgebreid met alle leveranciers van verse, diepvries en gekoelde producten. De supermarkt stelt dat dit het grootste programma voor leverancierssamenwerking, grondstoffen efficiëntie en duurzaamheid in het Verenigd Koninkrijk wordt. Aan het project werken meer dan 300 leveranciers mee.

Asda zegt al €99,4 miljoen te hbben bespaard sinds 2005 door hun pogingen om de impact op het milieu te verkleinen. De verwachtingen zijn dat het rendement tot €994 miljoen zal oplopen aan het einde van dit decennium.

Het afgelopen jaar is de koolstofuitstoot met 4,3% teruggebracht waardoor de uitstoot sinds 2005 met 17,7% is gedaald – dit is veel meer dan de 10% die Asda zich tot doel had gesteld voor 2015.

In diezelfde periode heeft 93% van het operationele afval een andere bestemming gevonden dan de stortplaats. Al het voedselafval wordt gerecycled.

De introductie van 130 nieuwe dubbeldekker vrachtwagens en een herschikking van de opslagfaciliteiten heeft er voor gezorgd dat er nog eens een daling van 40% in de uitstoot is bewerkstelligt sinds 2005.

Bron: www.businessgreen.com
Publicatiedatum: