Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote retailers zien kansen in Kenia

De aantrekkingskracht van de Keniaanse retail industrie blijft toenemen, er zijn momenteel vier wereldwijde supermarktketens in het land geïnteresseerd. Walmart (via de Zuid-Afrikaanse dochteronderneming Massmart), Game Stores, Jet, en Edgars willen in 2014 een winkel openen in Kenia. Dit zal de concurrentie binnen de Keniaanse retail sector nog verder verhogen.

Volgens de rapporten voor het tweede kwartaal van 2012 van consultancybedrijf Knight Frank, willen de internationale ketens hun voordeel doen met het stijgende consumentisme in Kenia. Daarnaast stelt dit hen in staat om via Kenia andere Afrikaanse landen te bereiken.

'Consumenten in de stedelijke gebieden hebben een steeds hoger besteedbaar inkomen en ontwikkelen meer en meer hun eigen smaak. Ze schaffen duurdere producten van een betere kwaliteit aan en accepteren steeds meer internationale merken,' zo valt in het rapport te lezen.

Volgens Knight Frank zijn de vooruitzichten voor de retailsector positief. De beperkte schaal en de positieve macro-economische omstandigheden (er wordt een gemiddeld BBP van 5,1% verwacht voor 2014) maken de markt erg aantrekkelijk voor retailers.
In 2014 moet de bouw van 7 winkelcentra in Nairobi en Mombasa worden afgerond.

De huidige Keniaanse retailsector wordt gedomineerd door zes grote supermarktketens: Nakumatt, Tuskys, Uchumi, Naivas, Ukwala en Chandarana.

Bron: www.nation.co.ke
Publicatiedatum: