Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kleinere aanvoer AGF supermarkten VK

Ten gevolge van het natte weer zijn er in Engeland op dit moment weinig verse producten voorhanden. De oorzaak daarvan is het natte weer van het afgelopen seizoen. Het komt zelfs voor dat een bepaald product niet wordt aangeboden zodat supermarkten zich moeten excuseren. Daarom zijn steeds meer klasse 2 producten in het schap te vinden.

Vanzelfsprekend heeft dit invloed op de prijzen. Bij Tesco bijvoorbeeld kost een bos losse wortelen al 90 pence (72 eurocent) Een woordvoerder van Asda geeft aan dat ze zo goed mogelijk willen samenwerken met de telers om de prijzen niet al te hoog te laten worden. Sainsbury's onthoudt zich van commentaar op de prijsontwikkeling maar geeft wel een radicale verandering van aankoop aan m.b.t. de verse producten: “We bieden nu wel mixen aan van groente en fruit zoals twee voor 3 pond. Nog meer prijsstijgingen zouden voor iedereen schadelijk zijn.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


"Zulke schijnbewegingen in beleid maken supermarkten tot "Witgepleisterde graven "
Laat me niet lachen: in overleg met de producent de prijzen niet te hard te laten stijgen! Haha, triest toch! Speculeer/manipuleer maar lekker door, hoor! Ook al gaat het nu weer ten koste van de producent!"
Pietje Platzak, Monster - 2012/10/12 23:35:34.000© UienNieuws.nl 2018