Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse uienmarkt: hoge prijzen en weinig product

Het gaat niet goed met de uienmarkt in Italiƫ. "De hoeveelheden zijn laag, maar wel van goede kwaliteit. De weinige uien die worden afgezet hebben een hoge prijs. Sommige van mijn collega's houden de uien in de bewaarcel in de hoop dat de markt weer aantrekt. Ik vind dit verkeerd", zegt een teler.

De teler vreest dat, als er teveel uien worden opgeslagen, dit problemen gaat geven. Groothandelaren zouden dan in de verleiding kunnen komen om hun waar uit Australiƫ te halen. "Dat zou niet de eerste keer zijn. Ik weet dat grote ketens als Coop, Conad of Esselunga gelukkig het liefst Italiaanse uien hebben, maar veel kleinere ketens kijken ook naar uien uit het buitenland."

"Er gebeurt ook iets dat we nog niet eerder hebben gezien. Spaanse groothandelaren bieden ons hun witte uien aan, terwijl wij deze normaal gesproken aan hen afzetten. Ik vind dit eigenlijk wel vanzelfsprekend. Spanje kan de uien in het noorden van Europa niet meer kwijt en dus zoeken ze ander mogelijkheden. Het is goed dat de Italiaanse telers rustig afwachten en de uien op de markt brengen als deze op hun best zijn."